I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Billedstorm: Blasfemi, køn og fremmedhed fra reformationen til i dag

  • Dato: 01-10-2017 - 30-12-2017
  • Arrangør: Museet for Religiøs Kunst, Skovgaard Museet og Kvindemuseet
  • Sted: Museet for Religiøs Kunst, Skovgaard Museet og Kvindemuseet
    Museet for Religiøs Kunst, Strandvejen 13, 7620 Lemvig; Skovgaard Museet, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg; Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhusse adressefeltet se adressefeltet
  • Kontaktperson: Museet for Religøs Kunst
  • E-mail: gerdrathje@mfrk.dk

Billeder kan provokere, billeder kan udfordre tabuer, billeder kan misforstås, billeder kan censureres - og billeder kan blive ødelagt. Ødelæggelsen af billeder kaldes billedstorm eller ikonoklasme. Det er blandt andet betegnelsen for det fænomen, som fandt sted under reformationen, hvor de katolske kirker blev renset for religiøse billeder og skulpturer i overgangen til protestantismen.

Udstillingsprojektet vil med udgangspunkt i reformationens billedstorm trække en linje fra 1517 til den debat om ytringsfrihed og billedforbud, der også foregår i dag med for eksempel Muhammed-tegningerne, Charlie Hebdo eller Islamisk Stats ødelæggelser i Palmyra. Billedstorm går dog ikke kun ud over motiver med religiøs karakter, men også seksuelt eller etnisk indhold, der opfattes som diskriminerende. De tre museer vil stille skarpt på hver deres tema så der skabes et righoldigt og nuanceret grundlag at belyse billedstorm ud fra. De tre dele er således forskellige, men også forbundne i deres præsentation af billeder, der har givet anledning til debat eller forsøg på destruktion.

Yderligere information: www.aarhus2017.dk/da/udvalgte-highlights/billedstorm/

Billedstorm: Blasfemi, køn og fremmedhed fra reformationen til i dag