I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Billedstorm: Køn og kvinderoller i billedernes verden - fra reformationen til idag

  • Dato: 28-09-2017 - 30-12-2017
  • Tidspunkt: 10:00 - 17:00
  • Arrangør: Kvindemuseet
  • Sted: Kvindemuseet
    Domkirkepladsen 58000 Aarhus C
  • Kontaktperson: Julie Rokkjær Birch
  • E-mail: jrb@kvindemuseet.dk

I anledning af 500-året for reformationen i 1517 har Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, Skovgaard Museet i Viborg og Kvindemuseet i Aarhus skabt en udstilling om billedstorm dengang og nu. Udstillingen tager udgangspunkt i reformationens billedstorm og trækker tråde fra 1517 til den debat om ytringsfrihed og billedforbud, der foregår i dag. 

Kvindemuseet fokuserer på billedrepræsentationen af kvinder, køn og seksualitet til forskellige tider: Hvem ser og hvem bliver set på? Hvad forargede engang, og hvad kan forarge i dag? Udstillingens værker danner baggrund for en historiefortælling om køn og tabuer i forbindelse med kvindens placering i kunsten som både kunstner og som objekt. Fra reformationstidens religiøse kvindebilleder til kunsthistoriens behandling af den nøgne kvindekrop over avantgardernes opgør med kønsstereotyper og seksualitet til samtidskunstens kønsdebatterende provokationer.

Yderligere information: www.kvindemuseet.dk

Fotograf: ORLAN og KUNSTEN i Aalborg