I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

BILLEDSTORM – Fra reformationen til idag: Blasfemi

  • Dato: 28-09-2017 - 30-12-2017
  • Tidspunkt: 11:00 - 16:00
  • Arrangør: Skovgaard Museet
  • Sted: Skovgaard Museet i Viborg
    Domkirkestræde 2-48800 Viborg
  • Kontaktperson: Anne-Mette Villumsen
  • E-mail: amv@skovgaardmuseet.dk

Billeder kan provokere, billeder kan udfordre tabuer, billeder kan censureres - og billeder kan ødelægges. Ødelæggelsen eller forbuddet af billeder kaldes billedstorm eller ikonoklasme. Billedstorm fandt sted under reformationen fra år 1517, hvor katolske kirker blev renset for religiøse billeder af protestanterne.

I anledning af 500-året for reformationen vil udstillingen sætte fokus på, hvordan og hvorfor visse billeder er blevet forbudt, ødelagt eller tabuiseret på grund af deres religiøse, politiske, seksuelle eller etniske indhold. Gennem århundrederne og frem til i dag har kontroversielle billeder været et omstridt emne. Billedstorm er nemlig ikke kun noget, der foregik i reformationen, men som foregår den dag i dag med for eksempel Muhammed-tegningerne, Charlie Hebdo eller Islamisk Stats ødelæggelser i Palmyra og Mosul. Udstillingen præsenterer forbudte og provokerende billeder fra reformationen til i dag. Udstillingen vises i tre dele på tre museer: Skovgaard Museet, Museet for religiøs kunst i Lemvig, og Kvindemuseet i Aarhus.

Yderligere information: www.skovgaardmuseet.dk

Fotograf: Andres Serrano