I hele Danmark er reformationen blevet sat på dagsordenen gennem mere end 1000 forskellige arrangementer, koncerter, udstillinger og udgivelser, som tilsammen belyser begivenheden og dens konsekvenser.
I kalenderen kan du se en oversigt over de afholdt arrangementer.

Arven fra reformationen

  • Dato: 30-11-2017 - 30-11-2017
  • Tidspunkt: 17:00 - 18:30
  • Arrangør: Det Kgl. Bibliotek
  • Sted: Blixen-salen i Det Kgl. Bibliotek
    Søren Kierkegaards Plads 11221 København K
  • Kontaktperson: Lene Eklund Jürgensen
  • E-mail: leek@kb.dk

Henrik H. Laursen, der er en af kuratorerne bag Det kgl. Biblioteks udstilling ”Jeg bliver din død, Pave!”, er vært og styrer samtalen mellem nogle af forfatterne bag trebindsværket 'Reformationen i dansk kirke og kultur'.

I samtalen deltager:

Professor Niels Henrik Gregersen: ”En reformatorisk kristendomsopfattelse udmærker sig ved, at der ikke findes en luthersk pakkeløsning, som lader sig anvende på alle livets områder.”

Professor Tine Reeh: ”Skiftende tiders kultur har været med til at bestemme billederne af kirkens og kristendommens fortid, herunder hvad der er særligt bemærkelsesværdigt, bevaringsværdigt eller måske ligefrem en umistelig arv.”

Professor Ove Kaj Pedersen: ”Arbejdet og arbejde som kald er en af Reformationens vigtigste bidrag til forståelse af nutidens danske samfundsmodel.”

Ph.d.-stipendiat Mattias Skat Sommer: ”At vi står, hvor vi gør i dag, skyldes selvfølgelig ikke alene 1500-tallets reformation. Der er sket meget siden, og man bør modstå fristelsen til at rodfæste alt, hvad vi holder af (eller ikke kan holde ud), i netop reformationen."

Yderligere information: Billetter kan købes på vores hjemmeside.

www.kb.dk/da/dia/ord/2017/171130_arven_fra_reformationen.html